Новини

Първи Национален Семинар по Рюкю Буджуцу

Budjucu

Семинар по Рюкю буджуцу се проведе в залата по джудо в спортен комплекс „Христо Ботев“. Водещи на обучението бяха сенсеите Борис Грамчев (4 дан) и Кирил Хинков (4 дан). Участие взеха и други сенсеи и ученици от различни краища на страната.

Целта на семинара бе запознаване с това малко известно изкуство. На участниците бяха раздадени дипломи, а на клуба домакин – благодарствен плакет.

Рюкю Буджуцу (бойната техника на островите Рюкю) е една комплексна система за самозащита, която включва работа без оръжие – Рюкю Кенпо и практика с оръжия – Кобуджуцу.

Рюкю Буджуцу е огромна и изключително сложна материя, включваща удари с ръце и крака, ключове, захвати, задържания, освобождавания, атаки на точките за обездвижване на противника, извеждането му от баланс, трошене на кости и изкълчвания (известни като коппо джуцу), знания свързани с анатомични и физиологични характеристики на човешкото тяло, аналитични подходи към боя, изучаването различни Кати, оръжия (от всякакъв вид), практикуване на контактен спаринг, развитие на характера, техники за умствено усъвършенстване. Рюкю Буджуцу изгражда високо морални и социално отговорни личности, които имат дълбока и постоянна връзка със света и поставят на първо място по време на тренировка уважението между хората.

Източник: https://sport-gabrovo.com/novini/1227-seminar-po-ryukyu-budzhutzu

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: